Mandić: Pripremaju niz provokacija, oblače naše majice, Knežević: Zbog mene nije zaplakala nijedna ni bošnjačka, ni muslimanska majka
Knežević i Mandić

Mandić: Pripremaju niz provokacija, oblače naše majice, Knežević: Zbog mene nije zaplakala nijedna ni bošnjačka, ni muslimanska majka

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, zahvalili svima koju su glasali za njihovu koaliciju i upozorili na planove odlazećih vlasti da isprovociraju incidente i tako pokušaju izigrati volju naroda.

"Ovo je prvi put nakon 300 godina da je neko da bez prevare, bez nasilja, prevrata uspio da promijeni vlast u Crnoj Gori. Ono što smo u miru dobili – u miru i čuvamo", kazao je Mandić.

On je istakao da se uvijek borio da svi imaju ista prava i pozvao pristalice koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i sve građane da završe sa slavljem na ulicama. 

„Raspolažemo informacijama da oni koji nisu zadovoljni našom pobjedom pripremaju niz provokacija, oblače naše majice, idu dotle da su nabavili čak i mantije kako bi iscenirali sukobe i kako bi na osnovu tih sukoba pokušali da promijene većinsko raspoloženje u Crnoj Gori koje se konstatovalo u nedjelju,“ kazao je Mandić.

Knežević smatra da su najveći dobitnici izbora upravo glasači DPS-a, jer će oni tek da shvate da je i njima svanulo, te da neće biti više u partijskom kavezu.

"Nezavisnost Crne Gore nije dovedena u pitanje i planiramo nikakav povratak u Srednji vijek. Važno je da zajednički gradimo novu Crnu Goru, zasnovanu na ekonomskom prosperitetu, nacionalnom i državnom pomirenju i da svima pružimo ruku, kao i da svi građani moraju da shvate da bilo kakav pokušaj narušavanja međunacionalng i međuvjerskog suživota ide na ruku DPS-a", kazao je Knežević.

Pripadnicima nacionalnih manjina – Bošnjacima, Muslimanima, Hrvatima, Albancima… uputio je poziv "da zajednički gradimo bolju budućnost".

„Zbog Milana Kneževića nije zaplakala nijedna ni bošnjačka, ni muslimanska majka. I uprkos tome što su predstavnici Bošnjaka i Muslimana bili politički partneri Mila Đukanovića u prethodnom sazivu ja im sada pružam ruku saradnje i pomirenja u ime koalicije „Za budućnost Crne Gore“. Postoje ideološki i programske razlike oko kojih se možda nikad nećemo složiti, ali se valjda slažemo da Crna Gora mora da ide naprijed, i da gradimo zemlju koja nikad neće funkcionisati na narativu traženja unutrašnjih neprijatelja, pri čemu su u jednom ciklusu neprijatelji biti Srbi, u drugom Albanci, u trećem Bošnjaci, u četvrtom Crnogorci“, naveo je Knežević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.