DFC: Lažni tvit Trampa o Crnoj Gori i izborima kruži društvenim mrežama
Foto: DFC

DFC: Lažni tvit Trampa o Crnoj Gori i izborima kruži društvenim mrežama

Društvenim mrežama kruži lažni tvit američkog predsjednika Donalda Trampa, saopšteno je iz Digitalnog forenzičkog centra(DFC).

Iz DFc ističu da se u lažnom tvitu navodi da je Trampu drago što je nakon 75 godina komunizma demokratija konačno stigla u Crnu Goru, kao i da je NATO sada oslobođen od komunizma (communist free).  Dodaje se da i da čestita hrabrom narodu Crne Gore.

"Provjerom smo utvrdili  da Tramp sa svog zvaničnog Tviter naloga nije komentarisao rezultate izbora u Crnoj Gori i da je riječ o foto-montaži", kažu iz DFC.

Podsjećaju da Tramp nije jedini svjetski zvaničnik koji je zloupotrijebljen prije i nakon izbora u Crnoj Gori.

"U subotu smo identifikovali na društvenim mrežama lažna vijest da je predsjednik Francuske, Emanuel Makron, pozvao Crnogorce da na izborima glasaju za opoziciju. Više profila je objavilo fotografiju (skrinšot) sa sajta politika.rs. DFC je analizom utvrdio da ta vijest ne postoji na tom mediju, da je riječ o foto-montaži kao da i je posljednja objava na sajtu politika.rs o Makronu od petka kada je prenijeta njegova izjava o situaciji u Bjelorusiji kao i mogućoj interveniciji Rusije u toj zemlji", saopšteno je iz DFC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.