Formirano više predmeta zbog neregularnosti na izborima
Ilustracija

Formirano više predmeta zbog neregularnosti na izborima

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima formiraće predmet nakon dostavljanja prijave iz CB Pljevlja da je jedno lice prijavilo NN počinioca zbog krivičnog djela povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

“Osnovno državno tužilaštvo će nakon svih neophodnih provjera donijeti konačnu odluku po prijavi”, navode iz ODT Pljevlja.

Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju formiralo je predmet nakon medijskih navoda da su kandidati za poslanike Crno na Bijelo oduzeli spiskove od aktivista DPS-a u kojima su bilježili lica koja su izašla na biračkim mjestima br. 15 i 16 u Bogdanovom kraju, i naložilo Upravi policije Odjeljenju bezbjednosti Cetinje da preduzme određene radnje u cilju provjere iznijetih navoda.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju, po službenoj dužnosti, formirana su dva predmeta, a na osnovu prigovaranja da se u štabovima DPS i Bs plaćaju glasači, kao i drugi pritisci na glasače da glasaju za ove stranke povoljan način, prenose Dnevne novine.

“U ovim predmetima obavljen je pretres prostorija, te su po nalogu tužioca prikupljena obavještenja od građana od strane Uprave policije, a odluka tužilaštva biće donijeta nakon što Uprava policije tužilaštvu dostavi tako formirane spise predmeta”, kazali su iz ODT Ulcinj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.