Bilčik: Nova vlada da zadrži strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore
Vladimir Bilčik

Bilčik: Nova vlada da zadrži strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore

Šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik saopštio je da se nada da će novi parlament i nova vlada zadržati strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore, te da će ubrzati proces reformi i pokazati snažnu posvećenost proevropskim vrijednostima.

On je saopštio da je izlaznost preko 76% birača impresivna.

"Glasanje na dan izbora tokom pandemije zahtijevalo je pridržavanje zdravstvenih preporuka. Crna Gora je uspjela da sprovede konkurentne izbore u ovim teškim vremenima i želio bih da pozdravim i građane i crnogorske vlasti što su odgovorno preuzele svoje uloge", naveo je on.

Bilčik je saopštio da su poslanici u Evropskom parlamentu pomno pratili predizborni ciklus, kampanju i izborni dan, te da će sačekati objavljivanje konačnog, sveobuhvatnog izveštaja misije za posmatranje izbora OEBS-a / ODIHR-a.

On je istakao da su građani Crne Gore juče učestvovali na jednom od najvažnijih izbora od osamostaljenja države 2006. godine.

"Građani su tražili političke promjene. Stoga se snažno nadamo da će novi parlament i nova vlada zadržati strateški fokus na evropskoj budućnosti Crne Gore i ubrzati odgovarajući proces reformi, pokazujući tako u političkoj praksi snažnu posvećenost proevropskim vrijednostima," istakao je on.

Crna Gora, kako kaže Bilčik, vodeća je u pregovorima o pristupanju EU, mora da ubrza reforme.

"Radujem se saradnji sa poslanicima crnogorskog parlamenta i pružanju podrške Crnoj Gori na njenom evropskom putu ", naveo je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.