Lagator podnio ostavku, Ražnatović novi predsjednik
Lagator podnio ostavku, Ražnatović novi predsjednik

Lovćen:

Lagator podnio ostavku, Ražnatović novi predsjednik

Predsjednik Lovćena Jovo Lagator ne može više sam da vodi i finansira klub, tako da je prema informacijama portala Handballme prije tri dana gradonačelniku Cetinja Aleksandru Bogdanoviću podnio ostavku, koja će biti prihvaćena u srijedu na Upravnom odboru kluba.

Jovo Lagator je klub preuzeo i preporodio prije dvije i po godine, zatim je nastojao da uz pomoć Opštine anulira dug od prethodne uprave, ali s obzirom da nije mogao sam dug se nagomilao, a on je i nakon osvojene dvije duple krune zaredom, (što je najveći uspjeh u istoriji kluba), odlučio da podnese ostavku.

Za vrijeme njegovog mandata Lovćen je dobio učešće u SEHA ligi, gdje je u protekle dvije sezone pružao fenomenalne partije, a na redovnom sastanku u Beogradu je od strane predsjednika ovog prestižnog takmičenja Mihajla Mihajlovskog okarakterisan kao najprijatnije iznenađenje.

Lagator je takođe posebnu pažnju posvetio ulaganju u mlađe kategorije, tako da što se tiče struktura kluba, on ostaje stabilan, sa velikom bazom mladih i perspektivnih igrača.

Prema informacijama Handballme, njega će na mjestu predsjednika kluba naslijediti direktor sportskog centra “Lovćen” – Dragan Cogo Ražnatović, inače provjereni rukometni radnik, koji je već u dva navrata bio predsjednik Lovćena. Sa njim su na čelu kluba Cetinjani još 1987. godine prvi put ušli u Prvu ligu bivše države – Jugoslavije. Ražnatović je bio i predsjednik RSCG, ali i predsjednik i potpredsjednik rukometnog Saveza Jugoslavije. Takođe je bio i predsjednik UO fudbalskog kluba Lovćen, tako da u sportskim krugovima važi za uspješnog i sposobnog čovjeka, kojeg definitivno očekuje težak posao u sezoni koja slijedi.