Konstituisan novi saziv Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore
Foto: Univerzitet Crne Gore

Roćen novi predsjednik, Šipčić student povjerenik

Konstituisan novi saziv Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore, u petak, 28. avgusta, održana je konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, krovne studentske organizacije državnog univerziteta, koji će raditi na zaštiti interesa studenata u sljedeće dvije godine.

Za predsjednika Studentskog parlamenta za mandatni period od 2020. do 2022. godine izabran je Saša Roćen, student Biotehničkog fakulteta. Roćen je bio član Skupštine SPUCG u prethodnom mandatu, od 2018. do 2020. godine, a bio je i predstavnik studenata u Senatu Univerziteta.

Na konstitutivnoj sjednici, za studenta povjerenika Univerziteta izabran je Aleksandar Šipčić, student Fakulteta političkih nauka.

Za studenta ombudsmana izabrana je Milena Šekularac, studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta.

Studentske interese u Senatu Univerziteta, pored predsjednika Roćena, zastupaće i Aleksandar Šipčić (Fakultet političkih nauka), Nemanja Grabovica (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje), Filip Vujović (Filozofski fakultet), Andrej Vukčević (Pravni fakultet), Lidija Jošović (Mašinski fakultet) i Miloš Roganović (Građevinski fakultet).

U Upravnom odboru UCG, studentski predstavnici biće Danilo Banović (Ekonomski fakultet), Amar Rastoder (Fakultet za turizam i hotelijerstvo) i Milena Šekularac (Prirodno-matematički fakultet).

Studentski ombudsman u naredne dvije godine biće Milena Šekularac sa Prirodno-matematičkog fakulteta, studentski glas u Etičkom odboru Univerziteta biće Bojan Drljević sa Arhitektonskog fakulteta, dok je student Medicinskog fakulteta Stefan Mikić delegiran za predstavnika u Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta na UCG.

Skupština Studentskog parlamenta za studentskog predstavnika u Savjetu za visoko obrazovanje predložila je Amara Rastodera, predstavnika Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

Funkciju generalnog sekretara Studentskog parlamenta u naredne dvije godine obavljaće Andrej Vukčević, predstavnik Pravnog fakulteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.