SNP: Sigurni smo da Momir Bulatović sa nekog drugog mjesta vidi sve i da je ponosan na svoj zavičaj
SNP

SNP: Sigurni smo da Momir Bulatović sa nekog drugog mjesta vidi sve i da je ponosan na svoj zavičaj

"Svanula je narujnija zora u poslednjih trideset godina u Crnoj Gori. Narod je juče na izborima rekao svoje, glasao je za promjene, glasao je za nove ljude, nove ideje, za bolje sjutra naše djece, za drugačiju Crnu Goru, Crnu Goru po mjeri svakog građanina", navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije(SNP) koja je na izborima učestvovala u sklopu koalicije "Za budućnost Crne Gore".

"I pored svih pritisaka, ucjena, kupovine glasova, dovođenja glasača iz dijaspore, institucionalne prednosti i drugih marifetluka, DPS nije uspio ovog puta. Nije uspio jer su građani uzeli olovke u ruke i rekli da je bilo dosta. Dosta je bilo diktature, straha, terora, šikaniranja, protjerivanja i ostalih nepočinstava. Došlo je novo doba, doba za korjenite promjene", kažu iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija Crne Gore zahvalila je svim građanima koji su na miran i demokratski način juče iskazali svoju volju.

"Posebnu zahvalnost dugujemo našim vjernim biračima kojima ni ovog puta nije zadrhtala ruka, koji nisu dozvolili da budu potkupljeni, koji su sačuvali obraz, čast i dostojanstvo i podsjetili nas na zavjete naših predaka. Podsjetili su nas još jednom da, uprkos svemu, nema ništa svetije od Crne Gore, koja je majka svih nas i koja će to i ostati", navode iz ove partije.

Zahvalili su i onima koji su zaokružili broj devet, sadašnjim i bivšim članovima SNP-a.

"Danas se sa posebnim pijetetom sjećamo onih koji više nisu sa nama, a koji su svoje živote i sudbine utkali u veliku borbu koja je rezultirala ovom svijetlom pobjedom. Prije svih, sjećamo se prvog predsjednika SNP CG i nekadašnjeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića, koji nije dočekao da vidi oslobođenu Crnu Goru. Sigurni smo da sa nekog drugog mjesta vidi sve i da je ponosan na svoj zavičaj", kazali su iz SNP-a.

SNP CG želi da Crna Gora od danas krene u nove pobjede, koje će kako navode biti na zadovoljstvo svih građana, "da zajedno gradimo zemlju koja će biti jednaka prema svima i koja će svakom pojedincu dati mogućnost da živi i razvija se u skladu sa svojim mogućnostima".

"Bićemo tu da pomognemo svakom čovjeku, sa ciljem da stvorimo zemlju koja će biti demokratska, država vladavine prava, poštovanja osnovnih ljudskih prava i socijalne pravde, koja će biti uvažena na međunarodnom planu i kojom će sa naši potomci ponositi.

Oni koji su izgubili ne treba da se plaše. Mi nismo kao oni. Mi se nećemo svetiti, oprostićemo sve ono što nam je rađeno i nećemo dozvoliti sebi da učinimo isto. Zato i jesmo hrišćani, kako reče prof. Krivokapić. Oni koji su kršili zakon i doveli zemlju do beznađa će odgovoriti pred nezavisnim pravosudnim organima. Revanšizma neće biti.

Pred nama je težak put. Svjesni smo toga, ali ne oklijevamo. Imamo volje, snage, energije i znanja da radimo neumorno za dobro naših građana. Svanulo je, Crna Goro", zaključuju iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.