Plav: Medicinski tehničari nezakonito dobili otkaz
Plav

Plav: Medicinski tehničari nezakonito dobili otkaz

Osnovni sud u Plavu je donio presudu da su medicinski tehničari Adis Canović i Demir Đešević nezakonito dobili otkaz ugovora o radu od vršioca dužnosti direktora Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Saše Stefanovića.

Iz Sindikata doktora medicine tvrde da je Stefanović od pomenutih tehničara tražio da svjedoče protiv rukovodioca jedinice HMP u Plavu doktora Sabahudina Pupovića, što su oni odbili da učine i uručio im otkaz ugovora o radu.

Iz Plavske jedinice HMP je otpušteno pet radnika i svi su pravdu tražili na sudu i dobili su je, odnosno svih pet radnika je dobilo presude da su nezakoniti otpušteni, piše Dan.

Doktor Pupović navodi da da se uslovi za rad u Plavskoj jedinici uopšte nisu popravili, da je stanje isto kao kad je on dobio otkaz.

“Neodgovorno i protivzakonito je da se Stefanović ovako ponaša i rasipa novac poreskih obveznika, vrlo lako je izračunati koliko novca je potrošeno na ove izgubljene sporove, koliko je to recimo reanimobila i druge opreme neophodne za funkcionisanje zavoda. Svjedoci smo da se renimobili i druga oprema dobijaju iz donacija, što je za svaku pohvalu, ali za takve poteze je prevashodno odgovoran menadžmet. Posebnu težinu prilikom otpuštanja radnika plavske jedinice da je to što su svi otpušteni bošnjačko-muslimanske nacionalnosti, te krajnje neprimjerene i diskriminatorske izjave Stefanovića na račun ove etničke grupe. Jasan primjer nezakonitog postupanja Stefanovića je i taj što se kao tehničko lice u v.d. stanju i dalje nalazi na ovoj funkciji, a vremenski rok od šest mjeseci je probijen”, zaključio je Pupović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.