CDT: Na izborni dan poštovati epidemiološke mjere

Centar za demokratsku tranziciju u okviru kampanje "Glasaj slobodno" objavio je spot u kojem podsjećaju podsjećamo građane/ke kako da poštuju epidemiološke mjere zaštite u toku izbornog dana.

Podsjećaju da su pokrenuo kampanju “Glasaj slobodno” kako bi promovisali neprikosnoveno pravo građana/ki na slobodan politički izbor.

"Cilj kampanje je da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor", kazali su iz CDT-a.

Podsjećaju i da je na njihovom sajtu (https://www.izbori2020.cdtmn.org/) postavljena aplikacija pomoću koje se mogu poslati prijave u slučaju da su ugrožena vitalna prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe u izbornom procesu.

"Moć je u rukama građana, oni su sami iza glasačkog paravana i tamo slobodni da podrže koga god žele. Glasaj slobodno!", poručuju iz CDT-a.

Video materijali su, kako su kazali, pripremili u okviru projekta podržanog od strane Britanske ambasade Podgorica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.