Skromne brojke i profesionalno reagovanje hotelijera obilježile sezonu u Budvi
Budva

TO Budva

Skromne brojke i profesionalno reagovanje hotelijera obilježile sezonu u Budvi

Skromne brojke, profesionalno reagovanje hotelijera, otkrivanje potencijala nacionalnog tržišta i potvrda da u najtežim trenucima ruku pruže najbliži, obilježili su ovo ljeto na budvanskoj rivijeri, ocijenili su predstavnici Turističke organizacije (TO) Budva.

„Ipak, turistički poslenici sa puno pažnje i mnogo više senzibilnosti već pripremaju ambijent za narednu godinu, nadajući se da će ona vratiti stare trendove i navike kada je riječ o putovanjima i odmoru i učiniti ih još kvalitetnijim“, navodi se u saopštenju TO Budva.

Oni su kazali da se TO Budva, usljed situacije sa pandemijom, prvi put u velikoj mjeri okrenula internim marketinškim kampanjama i posvetila pažnju domaćim gostima.

„Bez obzira na broj stanovnika, građanke i građani Crne Gore su tokom jula bili najbrojniji gosti budvanske rivijere. Tome su umnogome doprinjele akcijske cijene u hotelima i jedinstvena prilika da osjetimo kako je to biti gost u svom domu“, rekli su iz TO.

Oni su podsjetili da je TO Budva tokom prvih ljetnjih mjeseci intenzivirala kampanju „Budva, ljubav koja traje” na području Bosne i Hercegovine (BiH), reagujući na otvaranje granica prema toj zemlji.

„Tokom jula, bez obzira na simbolične brojke, turisti iz te države su bili na četvrtom mjestu, iza domaćih gostiju, Ukrajine i Bjelorusije. Tokom avgusta, gosti iz BiH postaju dominantni i čine skoro trećinu ukupnog broju dolazaka i noćenja“, navodi se u saopštenju.

Otvaranjem granica sa Srbijom primjetno je povećanje broja gostiju i sa tog tržišta, kako u privatnom smještaju, tako i u hotelima.

„Pored gostiju iz regiona, tokom ovogodišnjih ljetnih mjeseci u hotelima su najbrojniji bili turisti iz Ukrajine i Bjelorusije. Turisti iz zemalja zapadne Evrope, prisutni su, ali u znatno manjem broju. Nažalost, Rusi ovoga ljeta, zbog zatvorenih granica, nijesu bili u prilici da uživaju u blagodetima ljepote naše prirode“, rekli su iz TO Budva.

Oni su kazali da se turistička privreda još nada da će iz Rusije krenuti avio-letovi, jer sva istraživanja govore da postoji veliko interesovanje njihovih građana. Očekivanja su usmjerena i na zapadnoevropsko tržište.

TO je, u želji da kreira što ljepši turistički ambijent i u skladu sa redukovanim budžetom, ove godine pažnju posvetila malim, kreativnim projektima.

„Ispred zidina Starog grada instalirana je pametna klupa sa besplatnom wi-fi mrežom i punjačima za mobilne telefone, kao i najsavremeniji info totem sa svim najvažnijim informacijama iz budvanskog turizma“, naveli su iz TO.

Oni su dodali da je uspješno završena druga faza markacije najvažnijih istorijskih i kulturnih lokaliteta u zoni Starog grada, a nastavljeni su i radovi na veoma značajnim infrastrukturnim projektima.

„Kreiran je novi paket atraktivnih, šaljivih i originalnih viber stikera koje je, za kratko vrijeme, preuzelo 14 hiljada korisnika i koji su, do sada, razmjenjeni preko 70 hiljada puta“, saopštili su iz TO.

Na teritoriji Srbije je u toku intenzivna outdoor i PR kampanja sa prepoznatljivom porukom - Budva, ljubav koja traje, a promocija je primjetna i u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

 

MINA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.