U Francuskoj za dan više od 7.000 zaraženih
Ilustracija

U Francuskoj za dan više od 7.000 zaraženih

Francuska Uprava za javno zdravlje saopštila je da je u poslednja 24 sata u zemlji registrovano 7.379 osoba zaraženih koronavirusom i da se infekcija širi.

Uprava je večeras navela da je u četvrtak registrovano 6.111 novih slučajeva zaraze, a u srijedu 5.429, prenosi Beta.

Francuska je prije nekoliko dana prešla prag od 4.000 inficiranih korona virusom na dnevnom nivou.

U toj zemlji je od početka epidemije umrlo 30.596 ljudi, od kojih 20.089 u bolnicama i 10.507 u drugim socijalnim i medicinskim ustanovama.

Obavezno nošenje maske uvedeno je u najvećim gradovima.

Francuska vlada je u četvrtak saopštila da će "učiniti sve" kako bi se izbjegao opšti karantin stanovništva koji između ostalog ugrožava privredu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.