Raonić prvi finalista Sinsinati Mastersa!

Miloš Raonić prvi je finalista Sinsinati Mastersa! Kanađanin je u polufinalu savladao četvrtog nosioca Stefanosa Cicipasa 7:6 (5), 6:3.

Kanađanin je ostvario drugu pobjedu u međusobnim duelima sa Grkom.  Trenutno 30. teniser svijeta slavio je posle sat i 35 minuta igre.

U finalu nekog turnira iz serije 1000 igraće četvrti put, a prvi put će da ima priliku da osvoji trofej na Sinsinati Mastersu.

Takođe, Raonić će da se bori za titulu na tvrdoj podlozi prvi put od februara 2017. godine, prenosi Sportklub.rs

Rival kanadskom teniseru u finalu biće mu pobjednik duela Novak Đoković - Roberto Bautista Agut.

Ubjedljiv je bio Raonić kada je ubacivao lopticu u igru, pa je izgubio svega četiri poena na prvi servis. Suočio se samo sa jednom brejk loptom i spasao ju je.

S druge strane, Cicipas je poklekao samo u četvrtom gemu drugog seta, ali je i to bilo dovoljno. Iako je Grk u prethodnim kolima pobjeđivao tenisere kojima je servis najjače oružje (Anderson, Izner, Opelka), za Raonića nije imao rješenja.

Od početka meča vodila se velika borba. Obojica tenisera bili su sigurni na svoj servis.

U 12. gemu je Cicipas došao do brejk lopte, koja mu je mogla donijeti i set.

Ipak, Raonić je uspio da se izvuče i izbori za dodatni gem. U tajbrejku je odlučila samo jedna lopta, a ona je bila na strani Kanađanina koji je dobio dodatni gem 7:5.

Slično je bilo u drugom setu. Ipak, već u četvrtom gemu je Raonić uspio da napravi brejk, koji mu je na kraju donio i maksimalnu pobjedu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.