Nova snažna podrška Vlade beranskim domaćinima
Foto: MPRR

MPRR

Nova snažna podrška Vlade beranskim domaćinima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavilo sa ulaganjem značajnih sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Berane.

"Sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Berane, Ministarstvo poljoprivrede je danas otpočelo asfaltiranje preko 5km novih asfaltnih puteva vrijednosti preko 300.000eura, kao i izgradnja vodovoda u MZ Petnjik vrijednosti preko 50.000 eura", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako su kazali, ovih dana biće urađeno novih 640m u MZ Dapsiće, selo Dapsiće, 400m u MZ Petnjik, dvije dionice ukupne dužine 1.060m u MZ Polica, selo Zagrađe, nove dvije dionice u MZ Štitari ukupne dužine 1.040m od kojih 540m u selu Bubanje i 500m u selu Štitari, kao i ovih današnjih 1.900m u MZ Zagorje, selo Zagorje.

"Ovi radovi predstavljaju nastavak projekta unapređenja ruralne infrastrukture, u okviru kojega je samo u opštini Berane u prethodne dvije godine asfaltirano preko 6km seoskih puteva vrijednosti 350.000eura i urađen vodovod u MZ Zagorje vrijednosti 41.000eura. Asfaltirano je ukupno 8 dionica puteva u 8 MZ i to: putni pravac u MZ Dapsiće ukupne dužine 1.200m, putni pravac koji spaja MZ Petnjik i MZ Dapsiće u dužini od 560m, 4 putna pravca u MZ Polica dužine 2.450m (Pođanska mala 600m, Boričići - Obradovići 400m, Babino - Kruška 400m, selo Zagrađe 600m i Zagrađe - Dolina Cikića 450m), putni pravac u MZ Štitari u dužini od 500m u selu Bubanje i dionicu od 1.320m koja spaja MZ Zagorje i MZ Petnjik", naveli su iz MPRR-a.

zaključujući da ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Beranama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.