Jevto Eraković

Eraković saopštio

"KCCG do kraja godine dobija automatizovanu laboratoriju vrijednu milion eura"

Zdravstveni sistem ostaje jedan od stubova države, kazao je u razgovoru za CdM direktor Kliničkog centra Jevto Eraković. Uz poruku da je zdravlje građana prioritet, Eraković najavljuje realizaciju značajnij projekata.

"Do kraja godine će u Kliničkom centru biti otvorena prva automatizovana laboratorija u Crnoj Gori, vrijedna više od milion eura. Na automatizovan način će se vršiti laboratorijska dijagnostika, sa još većom preciznošću. Imaće kapacitet i tri puta veći nego što su potrebe Kliničkog centra”, ističe direktor KCCG-a.

Napomenuo je Eraković još jedan projekat koji je jako značajan, a to je digitalizacija.

“Uskoro će radiolozi od kuće moći da čitaju nalaze skenera, magneta, svega što se radi u Kliničkom centru. Doktor neće morati da bude direktno tu, već će na njihove digitalne platforme stizati snimci, a oni će moći da ih očitavaju ma gdje bili u tom trenutku”, naglašava sagovornik CdM-a.

Najvažnije je, kaže da građani prepoznaju njihovu posvećenost i odgovornost i da im vjeruju.

“Čak ni neka politička propaganda koja ne štedi ni medicinsku struku, ne može da anulira ono što postižemo. Liječenje, odnos prema zdravlju svakog stanovnika ove zemlje, ma kako se on zvao, ostaje naša briga. Ma kakvog ko bio opredjeljenja, političkog, vjerskog, ili bilo kakvog drugog, treba da ga raduju uspjesi zdravstvenog sistema, a ne da to izaziva neki drugačiji osjećaj koji nije primjeren ljudskom”, jasan je Eraković.

Zdravstevni sistem, dodaje, ostaje jedan od stubova države. Projekte koje su započeli će i realizovati.

Eraković kaže da je ponosan što građani imaju veliko povjerenje u zdravstveni sistem i Klinički centar.

Skoro 80 odsto građana Crne Gore smatra da su ljekari i zaposleni u KCCG ključni u očuvanju zdravlja građana Crne Gore, dok nešto oko 70 odsto ispitanika misli da crnogorski ljekari i medicinsko osoblje KCCG, prate svjetske preporuke u liječenju i sposobni su da se izbore sa svim problemima. U istom procentu ispitanici smatraju da su ljekari i zaposleni u KCCG najzaslužniji za dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa, zaključci su IPSOS-ovog istraživanja o Stavovma građana prema dobrovoljnom davanju krvi i povjerenja u Zavod za trasnfuziju krvi i KCCG.

“Istraživanje pokazalo da smo na pravom putu. To prepoznaju kolege iz okruženja, kolege i zaposleni u Kliničkom centru i građani. Ovo nas povjerenje obavezuje. Nastavljamo dalje putem koji smo definisali. A definisali smo strateške planove razvoja KC-a, da radimo još bolje i tako čuvamo zdalravlje naših građana. Primarni cilj je da KC bude regionalni centar, i u mnogim segmentima to već jesmo. Idemo dalje. Da budemo još bolji i da kao zdravstveni sistem budemo snaga ove zemlje”, zaključio je Eraković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.