Stoltenberg: Rusija da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bjelorusije
Jens Stoltenberg

Zbog održavanja protesta

Stoltenberg: Rusija da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bjelorusije

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas Rusiju da se ne miješa u unutrašnja pitanja Bjelorusije, gdje se održavaju protesti od predsjedničkih izbora održanih 9. avgusta.

"Niko, čak ni Rusija, ne bi trebalo da se miješa" u pitanja Bjelorusije, rekao je Stoltenberg za njemački list "Bild" i dodao da je Bjelorusija "suverena i nezavisna država".

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je ranije danas da je njegov bjeloruski kolega Aleksandar Lukašenko od njega tražio da, ukoliko to zatreba, pošalje policijsku pomoć da bi se smirila kriza u njegovoj zemlji, prenosi Beta.

Putin je za rusku državnu televiziju rekao da je Lukašenko tražio od njega da pripremi odred policije za slanje u Bjelorusiju ukoliko zatreba, ali da su se složili da za sada nema takve potrebe i izrazio nadu da je neće ni biti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.