Rasizam u SAD pogodio NBA: Liga odložila sve utakmice, igrači bojkotuju zbog sve veće policijske brutalnosti
NBA Liga pogođena bojktom

Lebron Džejms napustio sastanak igrača

Rasizam u SAD pogodio NBA: Liga odložila sve utakmice, igrači bojkotuju zbog sve veće policijske brutalnosti

Sve NBA utakmice koje su trebale da se odigraju sinoć su odložene uslijed bojkota koji je nastupio zbog novog ubistva afroamerikanca od strane policije SAD-a.

Prvo su košarkaši Milvokija su odlučili da ne izađu na teren, a u toj namjeri su im se pridružili i košarkaši Orlanda koji su im bili rival u četvrtfinalu Istoka.

Razlog za ovaj njihov potez je novi incident koji je izbio u Sjedinjenim Državama, prije par dana kada je policija sa leđa upucala Afroamerikanca Džejkoba Blejka, ispred kuće njegove djece.

"Je**š ovo, čovječe! Zahtijevamo pravdu! Muka nam je više", napisao je Lebron Džejms na Tviteru.

Sve utakmice koje su trebale da se odigraju sinoć su se odložile.

To su još mečevi Portlanda i Los Anđeles Lejkersa, kao i Hjustona i Oklahome.

Lejkersi i Klipersi ne žele da nastave

Igrači su održali sastanak na kojem su razgovarali o tome hoće li sezone biti nastavljena, a košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Los Anđeles Klipersa bili su protiv nastavka, dok je većina klubova ipak bila za nastavak, prenosi Sport klub.

kavajilebronn

"Lejkersi i Klipersi protiv nastavka sezone", Džejms i Lenard, Foto: Bleacher Report

Pošto je veteran Majami Hita Judonis Haslem postavio pitanje kako će se sezona okončati bez ta dva tima, krilni igrač Lejkersa Lebron Džejms napustio je sastanak.

Otkriveno je da je plejmejker Milvoki Baksa Džordž Hil bio taj koji je prvi sugerisao ideju bojkota, kako bi se pažnja skrenula na društvena pitanja.

NBA košarkaši će u četvrtak ujutru po svom vremenu imati sastanak na kojem će biti odlučeno da li će se nastaviti sa plej-ofom.

Igrači su u srijedu uveče kontaktirali sa porodicom Džejkoba Blejka, 29-godišnjeg Afroamerikanca na kojeg je ispaljeno sedam metaka tokom policijske intervencije u Viskonsinu 23. avgusta. Blejk je pogođen četiri puta ulazeći u svoj automobil, dok je na zadnjem sjedištu sjedjelo troje njegove djece. Posle snimka koji je obišao internet uslijedio je novi talas protesta, ali i podmetanja požara i oštećenja javne imovine u SAD.

Diznijev kompleks u Orlandu napustio je i najbolji igrač Portland Trejl Blejzersa Demijan Lilard, a kao razlog se navodi njegova povreda desnog koljena – plejmejker će morati da uradi preglede, a i dalje se ne zna koliko će odsustvovati, saopštio je zvanično tim iz Oregona.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.