Bezos ne poznaje granice: Najbogatiji čovjek na svijetu
Džef Bezos

Bezos ne poznaje granice: Najbogatiji čovjek na svijetu "težak" 202 milijarde dolara

Šef "Amazona“ Džef Bezos prvi je čovjek u istoriji čije je bogatstvo prešlo granicu od 200 milijardi dolara.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, Bezos je sada "težak“ 202 milijarde dolara, što ga čini bogatijim za 78 milijardi dolara od drugog na listi suosnivača "Majkrosofta“ Bila Gejtsa.

Bogatstvo prvog čovjeka „Amazona“ najvećim dijelom čini udio u akcijama kompanije, čija je cijena proteklih godina u konstantom rastu, posebno u proteklih dvije godine, prenosi RTS.

Bezos je postao najbogatiji čovek u savremenoj istoriji 2018. kada je njegovo lično bogatstvo poraslo na 150 milijardi dolara.

Akcije „Amazona“ dostigle su vrhunac u aprilu nošene ogromnom potražnjom mušterija, a od tada je njihova vrijednost nastavila da raste, zbog čega je kompanija dobila stotine milijardi dolara u tržišnoj vrednosti, a investitori su u ovoj godini ostvarili profit od 86 odsto na uloženi novac

Kompanija je juče ostvarila tržišnu vrijednost od 1,7 biliona dolara, čime je postala druga najvrijednija američka kompanija posle „Epla“.

Pandemija koronavirusa pomogla je u rastu „Amazona“, jer su potrošači bili primorani da se okrenu onlajn prodavnicama za potrepštine, uključujući tu maske, dezinfekciona sredstva, pa čak i naručivanje svakodnevnih namirnica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.