Australijanka prekršila mjeru karantina pa dobila šest mjeseci zatvora
Ilustracija

"Počinjen ozbiljan prekršaj"

Australijanka prekršila mjeru karantina pa dobila šest mjeseci zatvora

Australijanka Ašer Fej van der Sanden (28) kažnjena je sa šest mjeseci zatvora jer je prekršila propisanu mjeru karantina.

Ova djevojka je provela mjesec dana na putu i boravila je u državi Viktorija koja je teško pogođena epidemijom koronavirusa, a kada joj je odobreno da se vrati kući u Pert, država Zapadna Australija, određena joj je i mjera od 14 dana karantina u jednom hotelu o sopstvenom trošku, prenosi Tanjug.

Međutim, mlada Australijanka je tajno doputovala u Pert i otišla u kuću svojih roditelja gdje je i uhapšena.

U saveznoj državi Zapadna Australija se kršenje mjere karantina strogo kažnjava zatvorom do 12 mjeseci ili novčanom kaznom od skoro 50.000 australijskih dolara.

Advokat Sandenove je rekao da je ona otputovala u Viktoriju kako bi se brinula o bolesnoj sestri, međutim, s obzirom da više nije mogla tamo da izdrži, odlučila je da se vrati u Pert.

Sudija Endru Metjuz je zaključio da je Ašer Fej van der Sanden počinila "veoma opasan prekršaj" koji je mogao da izazove širenje korona virusa i izrekao joj je kaznu od šest mjeseci zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.