Zatvorski službenik suspendovan zbog šverca 150 kg droge
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Akcija "Panter"

Zatvorski službenik suspendovan zbog šverca 150 kg droge

Službenik Istražnog zatvora u Spužu A. V., koji je početkom marta ove godine sa još dva lica uhapšen zbog krijumčarenja 150 kilograma narkotika preko Skadarskog jezera, privremeno je suspendovan sa posla do okončanja krivičnog postupka, potvrđeno je Danu iz ZIKS-a.

Kako nezvanično saznaje Dan, radi se o Aleksandru Vukićeviću protiv koga je u međuvremenu, Više državno tužilaštvo podiglo optužnicu, kao i protiv Z.P. i N.C. zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane Višeg suda u Podgorici.

Uprava policije je u okviru akcije "Panter” presjekla lanac krijumčarenja opojnih droga na Skadarskom jezeru i uhapsila tri lica, zaplijenivši oko 150 kilograma marihuane.

"Nakon višemjesečnih aktivnosti službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, službenika Sektora granične policije i drugih struktura Uprave policije, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovana je policijska akcija kodnog naziva "Panter”. Uhapšen je dio kriminalne grupe i presječen lanac krijumčarenja velikih količina marihuane tipa skank. Krijumčarski lanac je vodio iz Albanije preko Skadarskog jezera do Crne Gore, sa ciljem daljeg krijumčarenja ka zemljema regiona i Evropske unije", saopšteno je tada iz Uprave policije.

Na plovilu na kojem su bili Z. P. i A. V. pronađeno je i oduzeto 11 pakovanja marihuane, u količini od oko 150 kilograma.

"Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu, ustaljenom rutom preko jezera, plovilom prebacivali veće količine droge do Crne Gore, radi daljeg transporta i prodaje", naveli su iz Uprave policije.

Iz UIKS-a su saopštili da je službeniku A.V, raspoređenom na radno mjesto stariji zatvorski policajac u Istražnom zatvoru Podgorica, privremeno ograničeno vršenje dužnosti, iz razloga jer je protiv njega pokrenut krivični postupak.

Zabrana vršenja poslova će trajati do okončanja krivičnog postupka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.