Katnić: Građani da izađu na izbore i slobodno glasaju, u tome ih niko ne može spriječiti
Katnić, foto:Pr Centar

Terorizam pokušan tokom izbora 2016. godine, kriminalna organizacija i dalje funkcioniše

Katnić: Građani da izađu na izbore i slobodno glasaju, u tome ih niko ne može spriječiti

Upitan da procijeni bezbjednost tokom dana izbora, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je na današnjoj pres konferenciji naveo da je krivično djelo terorizam u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

“Terorizam je pokušan tokom izbora 2016. godine. Ta kriminalna organizacija i dalje funkcioniše. Tužilaštvo i dalje prati te aktivnosti. Postoje grupacije koje zagovaraju ekstremizam i radikalizam. Ima grupa, koju mi svakako pratimo, i spremni smo za to, koja bi u slučaju određenih situacija izbornih, prije toga proglasila izbore i okupila se... Zato kažem građanima da izađu,  slobodno glasaju, da ih niko neće sprječavati, zato mi postojimo i da čekaju šta će reći Državna izborna komisija", kazao je Katnić ističući da to govori zbog građana koje je dosadašnjim radom pokazao da voli i za čije dobro radi.

“Ako bude nečega što ukazuje na osnov sumnje da se sprema ili čini krivično djelo, Tužilaštvo i policija će djelovati i zaustaviti to, ali mislim da toga neće biti”, kazao je Katnić.

Katnić je istakao da je Crna Gora demokratska zemlja i da izbori treba da proteknu na demokratski način.

Dodaje da su politički neznačajne ličnosti na vrhu listi, ali koje su, kako navodi, radikalne i da to mora da ima u vidu kao specijalni tužilac.

"Treba izbori da u Crnoj Gori prođu kao u Italiji, Njemačkoj, Francukoj... Ne treba nam bjeloruski scenario", zaključio je Katnić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.