HN: Prijava protiv sveštenika, u viber grupi pozivao na litiju i otpor
Herceg Novi, arhiva

HN: Prijava protiv sveštenika, u viber grupi pozivao na litiju i otpor

Službenici hercegnovske policije su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z.M. (37) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na otpor, saopštila je crnogorska Uprava policije.

"Z.M. je ovo djelo počinio na način što je preko jedne viber grupe, u kojoj ima više hiljada članova, danas postavio obavještenje kojim poziva članove te grupe, a koji su kao birači upisani na određenim biračkim mjestima u Herceg Novom, da mu se na dan parlamentarnih izbora, nakon vjerskog obreda u crkvi Svetog Spasa na Toploj, pridruže u litiji iz crkve ka biračkom mjestu.", stoji u saopštenju policije.

On je na taj način, dodaju iz UP, pozvao građane iz pomenute grupe da postupe suprotno naredbama Ministratsva zdravlja kojima su zabranjena vjerska okupljanja na otvorenom javnom mjestu, osim na prostoru koji pripada vjerskom objektu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.