Janović uručio nagrade pobjednicima kviza
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Janović uručio nagrade pobjednicima kviza "Šta znaš o internetu"

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je u Omladinskom centru u Podgorici uručio nagrade najbolje plasiranim učesnicima kviza “Šta znaš o internetu”, saopšteno je iz njegovog resora.

Kazali su da je kviz sastavni dio kampanje “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” koja je nastala u saradnji Ministarstva sporta i mladih, Ministarstva javne uprave, Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Projekat Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu bavi se tematikom koja je od ključnog značaja za formiranje zdravog odnosa djece i mladih ka digitalnim platformama. Kroz posebnu analizu potreba i interesovanja mladih, došli smo do zaključka da je ovo jedno od pitanja koje je u fokusu naše omladine", naveo je Janović.

Prema njegovim riječima, poseban pristup morao je da se da ovakvoj inicijativi jer se radi o osjetljivim kategorijama, te je način pristupanja kako problemu, tako i predlogu rješenja prilagođen ciljnoj grupi.

"U kompletan proces formiranja, ne samo kviza već i panel diskusija i debata koje su se organizovale u okviru kampanje, uključili smo nadasve ljude koji su kompetentni i stručni i koji daju najbolji doprinos cjelokupnom projektu. Ponosan sam na kreativnost i posvećenost svih onih koji su radili i nastavljaju da rade na ovako bitnom pitanju.”, rekao je ministar sporta i mladih", naglašava Janović.

On je dodao i da ga posebno raduje činjenica da se za Kviz prijavilo preko 100 djece uzrasta od 13 do 18 godina iz svih krajeva Crne Gore što je jasan znak da su uspjeli da ih zainteresuju da na zanimljiv i produktivan način prošire svoje znanje o online prostoru.

“Uspjeli smo da kroz interaktivno iskustvo približimo djeci informacije koje su od značaja, a koje im sjutra mogu pomoći da se bolje i sigurnije snalaze na internetu”, rekao je Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.