Dva mjeseca potpunog karantina u Domu starih BP: Veliki uspjeh što nemamo slučajeva zaraze
Dom starih Bijelo Polje

Ostaju u karantinu

Dva mjeseca potpunog karantina u Domu starih BP: Veliki uspjeh što nemamo slučajeva zaraze

Zaposleni u Domu starih Bijelo Polje, na čelu sa direktorom Dejanom Pavićevićem, već dva mjeseca nalaze se u potpunom karantinu sa 170 korisnika.

"Sve odluke donesene na sastancima Kriznog štaba naše ustanove i dalje su na snazi. Donijeli smo ih na osnovu preporuka NKT-a, a odnose se na zabranu posjeta, zabranu izlazaka van dvorišta Doma, obustavljanje grupnih aktivnosti, pojačanu dezinfekciju ali i potpuni karantin zaposlenih. Prvi talas virusa korona pokazao nam je da je to jedini način da zaštitimo korisnike", rekao je direktor Doma Dejan Pavićević.

On je naglasio da se zaposleni i dalje strogo pridržavaju svih mjera, da se vrši pojačan nadzor korisnika sa hroničnim oboljenjima, a da se svima u karantinu po tri puta na dan mjeri temperatura i kontroliše zdravstveno stanje.

"Svi naši korisnici osjećaju se dobro, niko nema simptome. Činimo sve što je u našoj moći da spriječimo ulazak virusa u ustanovu", ističe Pavićević.

Zaposlenima teško pada odvojenost od svojih porodica ali svi su složni u tome da je u ovom momentu najvažnije sačuvati najstarije članove društva.

"Velikim uspjehom smatramo što do sada u našoj ustanovi nije zabilježen ni jedan slučaj pozitivan na koronu. Međutim, borba i dalje traje, ostaćemo u karantinu sve dok postoji opasnost", zaključuje Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.