Katnić: Sinoćnje obraćanje Svetozara Marovića je propaganda
Milivoje Katnić, foto: PR Centar

SDT reagovao

Katnić: Sinoćnje obraćanje Svetozara Marovića je propaganda

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nazvao je propagandom sinoćnje obraćanje bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

 Komentarišući navode Svetozara Marovića da mu je u razgovoru kazao da mogu pregovarati o visini kazne ako se za to „zainteresuje prijatelj Milo Đukanović“, glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, na konferenciji za medije je poručio da niko nikad nije mogao niti će moći da utiče na odluke Specijalnog državnog tužilaštva.

Katnić smatra da je sinoć javnost mogla da prati propagandu u maniru Gebelsa i da mu je žao sto u crnogorski etar mogu da se puste osobe koje su u bjekstvu.

 "Takva propaganda je vršena sinoć od strane lica koje je osuđen. Vidjeli ste da se veza prekidala kada lice nije željelo da iznosi činjenice koje su mu zadate i kako je dodatno ohrabrivan", rekao je Katnić na konferenciji za medije.

Katnić je kazao da mu je prije šest godina, kada je dobio podršku Đukanovića za borbu protiv organizovanog kriminala, sadašnji predsjednik države rekao da ima podršku da hapsi i njega i njegovu majku ako nešto učine.

Nazivajući Duška Kneževića, koji je Marovića uključio preko Instagrama Gebelsom, Katnić je kazao da je njegov plan bio da se glavni specijalni tužilac predstavi kao neko ko sluša naloge Đukanovića.

„ Đukanovića nikad nikome, pa ni u ovome slučaju nisam pomenuo, ni službeno ni privatno. Plan Gebelsa, a Gebels je neko ko stoji iza ovoga, bio je da se glavni specijalni tužilac prikaže  kao osoba koje dobija naloge od Đukanovića“ rekao je Katnić i dodao „ da niko ne može uticati ne samo na njega, već na kompletan tim Specijalnog državnog tužilaštva“.

On je rekao da je predmet protiv Marovića završen vrlo uspješno i da je Opštini Budva vraćeno preko 30 miliona eura.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.