Rasvijetljeno ubistvo Saše Klikovca, osumnjičeni planirali i ubistvo više članova porodica službenika bezbjednosti
Foto: PR Centar

Rasvijetljeno ubistvo Saše Klikovca, osumnjičeni planirali i ubistvo više članova porodica službenika bezbjednosti

Uprava policije i Specijalno državno tužilaštvo rasvijetlili su ubistvo Saše Klikovca. Dvije osobe su uhapšene, a dvije su u bjekstvu koje se dovode u vezu sa tim krivičnim djelom, saopšteno je danas na zajedničkoj konferenvciji za novinare Uprave policije i SDT-a.

 Zbog sumnje da je ubio Klikovca ranije je uhapšen Miloš Marković, dok je Marko Šuković (29) uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ovo krivično djelo. Da su umiješani u ubistvo Klikovca terete se i M.J (27) i P.L (22) koji su u bjekstvu.

"Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca planirali su ubistvo više visokopozicioniranih članova suprotstavljenog kriminalnog klana i članova porodica visokopozicioniranih službenika službi bezbjednosti", rekao je Dragan Radonjić, šef Specijalnog policijskog odjeljenja na zajedničkoj konferenciji SDT-a i Uprave policije.

Na konferenciji je saopšteno da su dvije osobe, osumnjičene za ubistvo Klikovca uhapšene, a dvije su u bjekstvu koje se dovode u vezu sa tim krivičnim djelom.

Radonjić je rekao da osim dvojice uhapšenih tragaju za M.I. (27), P.L. (22) koju su bjekstvu.

Radonjić je naveo da su pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u koordinaciji sa specijalnim državnim tužilaštvom i saradnji sa kolegama iz drugih sektora, nakon ubistva Klikovca imali su operativna saznanja da se u selima Mrke i Radovče kriju osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca, a upravo tamo su pronašli crveni "golf 3", garderobu korišćenu u ubistvu, oružje.

IMG8420

Foto: PR Centar

Specijalni tužilac Saša Čađenović objasnio je da su dvojica Kolumbijaca koji su nedavno uhapšeni u Nikšiću sa Podgoričaninom Goranom Brajovićem, ilegalno prešli granicu, preko planina između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Objasnio je da do sada prikupljeni podaci govore da su za 25.000 eura trebali da ubiju jedog pripadnika suprotstavljenog kriminalnog klana.

Čađenović je objasnio i kako su i kuda došli iz Kolumbije, gdje su se krili u Hrvatskoj, ali i da su plaćeni da počine više ubistava u drugim državama.

Specijalni tužilac Veljko Rutović kazao je da je kriminalnu organizaciju odgovornu za ubistvo Saše Klikovca formirao je K.A.

Objasnio je da je A.K. članovima kriminalne grupe davao naloge, a da je M.M. prihvatio da ubija, učestvuje u planiranju ubistva, obezbjeđuje vozila, ukradene tablice, mjesta za skrivanje...

Rutović je rekao je da je M.Š. prihvatio da vozi ubice, krije ih, prati žrtve, a okrivljeni I.M. da pruža logistiku, prati članove suprotstavljenih kriminalnih klanova, nabavlja i krije oružje.

"Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ova organizacija formirana krajem 2019 sa djelovanjem na teritoriji Crne Gore, Hrvatske, Austrije, Kolumbije, Turske, a za cilj je imala vršenje krivičnih djela ubistava", kazao je Čađenović.

On je kazao da je utvrđeno, do granica osnovane sumnje, da su neposredni izvršioci državljani Kolumbije C.B.J.D i C.C.J.A. koji su angažovani od strane kriminalne organizacije i kojima je plaćen dolazak u Crnu Goru iz Kolumbije isključivo radi likvidacije u Crnoj Gori, a kasnije i u drugim evropskim državama.

"Prikupljeni su dokazi o načinu i vremenu dolaska tih osoba iz Kolumbije, pa je tako utvrđeno da su dvojica državljana Kolumbije u februaru 2020. letom iz kolumbije došli u Istambul, pa nastavili dalje slijedeći upute, preko Bukurešta, Budimpešte, do Beča i Austrije gdje su ih preuzeli drugi pripadnici kriminalnih grupa sa prostora bivše Jugoslavije i sredinom marta 2020. transportovali ih u blizini Splita u Hrvatskoj gdje su boravili do kraja jula 2020.", dodao je Čađenović.

Tada su, kako je kazao, transportovani od Splita do BiH gdje su nelegalno prešli granicu, pa odatle takođe ilegalno došli u Crnu Goru.

"02.08. su policijski službenici uhapsili ove osobe na teritoriji Crne Gore.  Podaci ukazuju da je planirano da oni likvidiraju najmanje jednog pripadnika suprostavljenog kriminalnog klana u Crnoj Gori za 25.000 eura", kazao je Čađenović.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.