Dva vozila za Hitnu medicinsku pomoć
Foto: MZD

Vrijedna donacija

Dva vozila za Hitnu medicinsku pomoć

Vozni parkZavoda za hitnu medicinsku pomoć nedavno je postao bogatiji za dva vozila koji će se koristiti u opštinama na sjeveru. Donirana vozila odgovaraju potrebama ovih organizacionih Jedinica u skladu sa konfiguracijom terena i uslovima u kojima medicinski timovi pružaju neophodnu urgentnu pomoć.

“Želim da se zahvalim gospodinu Hajrizu Brčvaku, predstavniku MIH GmbH koji je obezbijedio sanitetsko vozilo Reanimobil VW T5 za potrebe organizacione Jedinice za HMP u Bijelom Polju. Takođe, zahvalnost iseljenicima iz Luksemburga i njihovom predstavniku  gospodinu Erdanu Moniću na obezbijeđenom  vozilu Dacia Duster za potrebe organizacione Jedinice za HMP u Rožajama”, istakao je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, dr Saša Stefanović.

Vozila Zavoda za HMP godišnje pređu oko milion kilometara, a 12 novih vozila sa kompletnom opremom koja su obezbjeđena decembra 2016. već su prešla, u zavisnosti od rasporeda vozila po opštinama od 60 000 do 130 000  kilometara, dok su četiri reanimobila dobijena 2017. godine prešla u prosjeku po 70 000 km. 

Vozni park Zavoda za HMP Crne Gore raspolaže vozilima novije proizvodnje i cjelokupna teritorija države pokriva se vozilima koja garantuju bezbjednost i komfor pacijentu i medicinskim timovima.

Kako je neophodno konstantno obnavljanje voznog parka, u kontinuitetu se nabavljaju nova vozila, pa će tako narednog mjeseca stići i tri reanimobila marke Citroen za potrebe organizacionij jedinica. Vozila su nabavljena u okviru realizacije prve faze projekta INTERREG IPA - CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora  2014 - 2020.

Stefanović je iskazao i zahvalnost društveno odgovornim pojedincima koji su svojim donacijama takođe unaprijedili kvalitet rada ZHMP.

“Porodica Hamović donirala je za potrebe Jedinice za HMP u Herceg Novom najsavremeniji defibrillator i dvanaestokanalni  EKG aparat, a gospođa Amra Lagator donirala je građevinski materijal i sitnu medicinsku opremu za potrebe Jedinice za HMP Pljevlja, a zahvalnost dugujemo i izvođaču radova gospodinu Zoranu Lazareviću. U saradnji sa ovim donatorima adaptiran je enterijer i dio eksterijera ove organizacione Jedinice”, zaključio je Stefanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.