Turistička sezona na Žabljaku oživljena u avgustu, 20 odsto stranih turista
Opština Žabljak

Krgović-Šarović saopštila

Turistička sezona na Žabljaku oživljena u avgustu, 20 odsto stranih turista

Direktorica Turističke organizacije Žabljak Vanja Krgović-Šarović kazala je da su u ukupnoj posjeti na Žabljaku tokom avgusta imali 20 odsto stranih turista, a kad su u pitanju domaći gosti, dominirali su Podgoričani i turisti iz centralnog i južnog regiona.

Govoreći u turističkoj sezoni na Žabljaku, Krgović-Šarović je u Jutarnjem programu TVCG rekla da je teško porediti 2019. i ovu godinu kad je u pitanju posjeta.

"Poređenja radi, od 1. januara prošle i 1. januara ove godine do danas imamo pad posjete od 83 posto turista. Ako uzmemo samo ljetnji period, onda je to oko 90 odsto manje u odnosu na 2019", istakla je Krgović-Šarović.

Avgust je, kaže, inače glavni ljetnji turistički mjesec, pa su Žabljačanima, kako je rekla, naruku išle i kvalitetnije vremenske prilike.

"U avgustu smo imali življi grad. Uglavnom se radilo o domaćim turistima iz Podgorice, južnog i centralnog dijela Crne Gore. Kad su u pitanju strani turisti, imali smo 20 odsto njihovog učešća", rekla je Krgović-Šarović.

Ona kaže da se, kad je riječ o domaćim gostima, uglavnom radi o vikend i individualnim turistima: "Kad su u pitanju dolasci preko agencija, mnogo ih je manje nego ranijih godina".

Durmitor je, kaže ona, sve vrijeme važio za zdravu turstičku destnaciju koja garantuje slobodu kretanja i čist vazduh. No, zbog svih mjera, te zatvorenih granica, izostala je, kaže sagovornica TVCG, posjeta stranih turista.

"Tako da su se za Žabljak uglavnom opredjeljivali domaći turisti. Generalno, ova situacija je nepoznanica, ne samo za nas, nego i za turiste. Teško se odlučuju za rani buking, jer se ravila se iz momenta u momenat mijenjaju", rekla je Krgović-Šarović.

Ona je rekla i da bilježe loš buking za septembar, jer je kod turista prisutan strah zbog novog talasa kovida.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.