Najviše putnika sa graničnih prelaza vraćeno zbog neodgovarajućeg testa
Foto: Printscreen

Orban saopštila

Najviše putnika sa graničnih prelaza vraćeno zbog neodgovarajućeg testa

Pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore Višnja Orban kazala je da je najviše putnika sa graničnih prelaza vraćeno zbog neodgovarajućeg testa.

To se, pojasnila je ona u Jutarnjem programu TVCG, dešavalo u prvim danima nakon otvaranja granica, da bi kasnije putnici dolazili sa adekvatnim testom koji je neophodan za ulazak u Crnu Goru.

"Što se tiče putnika koji su pozitivni na Kovid, na svaku sumnju se zove epidemiolog. Imali smo turista u Crnoj Gori koji su bili pozitivni, a koji su otišli u svoju zemlju", istakla je Orban.

Ta lica, kaže ona, do graničnog prelaza prati Sanitarna inspekcija i Granična policija: "I onda se javlja štabu da su ta lica napustila Crnu Goru. Ako ostanu u Crnu Goru, obezbjeđuje im se smještaj i praćenje samoizolacije. Epidemiolog u gradu u kojem se nalaze prate njegovo stanje, tako da do sad nijesmo imali problema".

Ona je istakla da je prema posljednjem presjeku od sinoć u 21 sat bilo 930 osoba koja se nalaze u samoizolaciji, a u pitanju su, kaže Orban, osobe kojima je rješenje izdato na graničnim prelazima i na oba aerodorma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.