Kompanija Samsung priprema prvi preklopni telefon
Foto: Screenshot, Instagram

Kompanija Samsung priprema prvi preklopni telefon

Kompanija Samsung nema veliku konkurenciju na tržištu preklopnih mobitela, a sada navodno priprema novi s pristupačnijom cijenom.

Uređaj se razvija pod oznakom SM-F415, a slovo F nagovještava da bi trebao da ima preklopni mehanizam. S obzirom na šemu nomenklature koju je Samsung usvojio ove godine, mobitel će da bude dio Galaxy Z porodice, ali konačno ime uređaja nije poznato, prenosi Srna.

Glasine govore da će Sasmungov jeftiniji preklopni mobitel da bude dostupan sa 64 i 128 GB interne memorije, kao i u crnoj, zelenoj i plavoj boji. Šarka će da bude slična onoj koju ima Galaxy Z Flip za razliku od one kod modela Fold koji se otvara i postaje tablet.

Ovo nije prvi put da čujemo kako Samsung želi na tržište da plasira jeftinije preklopne mobitele. Šarke i ultra tanko staklo su skupe komponente, ali bi Samsung mogao da smanji troškove nešto slabijim specifikacijama.

Preklopni uređaji su još uvijek novitet na tržištu, mnogi proizvođači su ih pokušali proizvesti, ali su samo neki uspjeli. Samsung je zasad napravio najveći napredak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.