Nikšićanka ogorčena zbog jučerašnje blokade magistrale: Teško povrijeđenog brata Hitna pomoć vozila alternativnim putem
Foto: Onogošt.me

Nikšićanka ogorčena zbog jučerašnje blokade magistrale: Teško povrijeđenog brata Hitna pomoć vozila alternativnim putem

Potpuna blokada magistrale Nikšić – Podgorica, kod tunela Budoš, sinoć je, prema riječima Marije Mijušković-Kastratović, sestre Predraga Mijuškovića, povrijeđenog u udesu kod Željezare, mogla dovesti do tragičnog epiloga.

Naime, ona je ogorčena jer je nakon udesa u kom je Mijušković zadobio povrede kičme i grudnog koša, kada je hitno trebalo doći do Kliničkog centra, put bio potpuno blokiran čak i za vozilo Hitne pomoći, prenosi Onogošt.me.

Njeno obraćanje prenosimo integralno:

“Obraćam Vam se ovim putem u nadi da će se u današnjim "vjernicima" probuditi glas razuma i prestati sa barikadama i dopuštiti ostalim građanima da normalno funkcionišu.

Naime, danas sam ja, kao sestra povrijeđenog momka od 20 godina u teškom udesu, došla u situaciju da sam svjedok bezobzirnosti organizatora auto-litija, koji su blokirali magistralu Nikšić-Podgorica onemogućivši čak kolima Hitne pomoći da pruže urgentnu pomoć i transportuju mog brata u teškom stanju, sa između ostalog, teškim povredama kičme i pluća.

Hitna pomoć je morala odložiti polazak dok se ne nađe alternativno rješenje za transport povrijeđenog mladića da bi u krajnjem bili prinuđeni da uz pratnju policije idu alternativnim putem nimalo pogodnim za transport tako povrijeđene osobe.

U nadi da će ubuduće biti obzirniji i da će ostalim građanima omogućiti normalno funkcionisanje kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija đe se doktori i medicinsko osoblje potrude da spasu mlade živote a da bezobzirnim blokiranjem saobraćajnica ti "vjernici" onemogućavaju realizaciju istog.

Molim sve navodne "vjernike"  da o ovome razmisle”, navela je ona dodajući da se javno obratila “da bi se ubuduće spriječile slične situacije koje bi mogle imati i tragičan epilog”.

Podsjetimo, policija je sinoć spriječila organizovan dolazak građana, odnosno auto-litija iz više crnogorskih gradova u Podgoricu, pa tako i iz Nikšića.

"Polasci su bili organizovani kako bi se građani okupili u Podgorici, a policija je ovo onemogućila u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja", saopšteno je sinoć iz Uprave policije.

Kordoni policije bili su postavljeni ispred tunela, a saobraćaj se preusmjeravao preko Carevog mosta.

Nakon nekoliko sati blokade tunela Budoš, policija se pomjerila, a automobili u koloni dugoj nekolika kilometra, koji su bili u auto-litiji, vratili su se prema Nikšiću.

Ipak, i nakon uspostavljanja saobraćaja, na magistrali je ostalo parkirano nekoliko vozila zbog čega su se i dalje stvarale kolone.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.