Bošković: O snimku nakon stava nadležnih
Predrag Bošković

Bošković: O snimku nakon stava nadležnih

Ministarstvo odbrane sacekaće stavove nadležnih državnih organa da li je snimak u vezi sa kadrovskom politikom u Vojsci Crne Gore (VCG), autentičan, saopštio je ministar Predrag Bošković.

"Kada dobijemo to svakako ćemo se znati prema tome opredijeliti", kazao je Bošković na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa ministrom odbrane Slovačke Jaroslavom Nađom.

Na pitanje da li će Ministarstvo podnijeti krivičnu prijavu protiv Dušice Vulić, koja je, prema pisanju nekih medija, involvirana u taj slučaj, Bošković je odgovorio da će taj resor podnijeti krivičnu protiv svakog ko narušava ugled bilo institucije ministra, bilo Ministarstva kao organa.

„Za to su nam potrebni dokazi da su ove stvari adekvatne i autentične“, dodao je Bošković, prenosi Mina.

On je rekao da ne poznaje Vulić i da ona nema nikave veze sa Ministarstvom odbrane.

Odgovarajući na pitanje da li je Vulić članica Demokratske partije socijalista (DPS), Bošković je naveo da ta stranka ima blizu 160 hiljada simpatizera, glasača, članova.

„Vjerujte da ne znam da li je gospođa Vulić član DPS“, kazao je Bošković.

Odgovarajući na pitanje da li će preduzeti aktivnosti i kao član Predsjedništva DPS-a, on je naveo da smatra da nikome ko na taj način zloupotrebljava partiju kojoj pripada nije mjesto u organima partije.

Upitan da li je tačno da je stariji vodnik Marković zbog učešća na litijama prekomandovan, Bošković je odgovorio da ne zna da li je on bio na litijama i da on ne opredjeljuje ko će biti na kojoj poziciji u VCG, ili raspoređen na neko radno mjesto.

Kako je naveo, Vojska je formirana da bude stub sistema, odana Crnoj Gori, ispred državne zastave.

„A to znači da i svaki vodnik VCG mora da poštuje tu hijerahiju i upravo ove vrijednosti. Jer mahati tuđim zastavama, zastavama druge države, a biti u VCG, mislim da je to nemoguće“, kazao je Bošković.

On je dodao da je poznato kako se, prema Zakonu, može napredovati u VCG.

„Svjedoci ste da smo već tri godine optuživani da iz Vojske istjerujemo Srbe“, kazao je Bošković.

Kako je dodao, tu lažnu informaciju vrlo jasno su demantovali, navodeći da u VCG ima vise od 20 odsto Srba.

„Sada kada dolazimo u susret izborima, onda postoji i partijska netrepeljivost. Računam kada prođu izbori i kada krene kampanja za popis u Crnoj Gori da će opet biti priče o nacionalnoj netrepeljivosti. U VCG toga apsolutno ne može biti, niti ima”, rekao je Bošković.

On je dodao da je izuzetno ponosan što je VCG institucija od najvećeg povjerenja u Crnoj Gori.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.