Foto: Digitalizuj.me

Besplatna onlajn radionica za adolescente

"Balansirana upotreba tehnologije"

Nevladino udruženje "Digitalizuj.Me“, u saradnji sa UNICEF-om i Telenorom, organizuje četvrtu u nizu online radionica za adolescente na temu "Balansirana upotreba tehnologije“, u srijedu, 26. avgusta, u 17h. Predavačica je Nataša Đukanović, direktorica marketinga u kompaniji DoMEn, registraru crnogorskog nacionalnog domena .ME.

Adolescentkinje i adolescenti, koji imaju između 13-19 godina iz cijele Crne Gore imaju pravo učešća na besplatnoj radionici, a mogu se prijaviti do ponedeljka, 24. avgusta, u ponoć. Prijava za učešće na radionici se može pronaći na sajtu - www.digitalizuj.me.

"Sve se više govori o lošim stranama uticaja tehnologije na fizičko i mentalno zdravlje, a često se pominje i zavisnost od ekrana. Neosporne su, međutim, i dobre strane tehnologije. Stoga je važno pametno organizovati i kontrolisati vrijeme koje provodimo ispred ekrana. Ova radionica ima za cilj da objasni razloge zbog kojih dolazi do sve veće zavisnosti od ekrana i tehnologije i kako da naučimo sebe i druge da bolje planiramo i koristimo tehnologiju", navodi se u saopštenju NVO-a,

Istakli su da će radionicu voditi Nataša Đukanović, suosnivačica i predsjednica nevladinog udruženja "Digitalizuj.Me“,  direktorica marketinga u kompaniji DoMEn, registraru crnogorskog nacionalnog domena .ME i majka troje odrasle djece.

Pojasnili su da je cijelu svoju karijeru provela radeći u oblasti društvenih medija, liderstva i tehnologije.

U sklopu svojih interesovanja i istraživanja organizuje i učestvuje na predavanjima i radionicama o bezbjednoj upotrebi tehnologije.

Ova online radionica organizuje se u okviru projekta "Bezbjednost na internetu u doba kovid pandemije“, koji realizuje Digitalizuj.Me, uz podršku UNICEF-a i Telenora.

"Imajući u vidu da se sve više društvenih aktivnosti seli u online okruženje, projekat ima za cilj da, kroz niz edukativnih programa i sadržaja, podigne svijest o rizicima na internetu i pruži adolescentima znanja i vještine neophodne za sigurno korišćenje tehnologije. U okviru projekta prethodno su organizovane online radionice na temu "Online i offline stilovi komuniciranja – kako prevazići komunikacijiski šum i stvoriti bezjedno online okruženje“, "Kako se zaštiti od online prevara?“ i "Šta znači "privatno“ na internetu?“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.