LP: Kotorom se neće vladati, već časno upravljati u interesu građana
Foto: Liberalna partija

LP: Kotorom se neće vladati, već časno upravljati u interesu građana

Lista LP “Za liberalni Kotor- Andrija Pura Popović” predstavila je danas na završnom presu programske ciljeve koje će LP zastupatio kao dio nove vlasti u Kotoru.

Goran Ćupić, član Predsjedništva LP i kandidat za odbornika predstavio je rezultate inicijative za izgradnju spomenika Knjazu Danilu I Petroviću, prvom svjetovnom vladaru Crne Gore koji je ubijen u Kotoru prije 160 godina.

"Potpis podrške dale su mnoge ugledne ličnosti, veliki broj građana, a zanimljivo je da su inicijativu potpisali sadašnji i bivši gradonačelnik Kotora. To znači da su prepoznali značaj ove inicijative", kazao je Ćupić.

Kako su istakli, partija kojoj pripada gospodin Jokić pokazala je jednu nedoličnu ambiciju i u svojim programskim materijalima koje dijele u kampanji napisala je: “Za vrijeme vladavine Vladimira Jokovića...”.

"Mi iz LP napominjemo da Jokić niti bilo ko drugi, jer nisu knjaževi i kraljevi, neće vladati Kotorom. Liberali garantuju da se Kotorom više neće vladati, već časno upravljlati u intersu svih gradjana", poručio je Goran Ćupić.

Nenad Vukadinović, potpredsjednik Opštine i kandidat za odbornika LP poručio je da će se liberali zalagati za formiranje Gradskog muzeja u palati Drago sa bogatom etnografskom zbirkom iz bogate istorije Kotora.

On je najavio i da će LP popularizovati i povećati finansijsku podršku lokalnim kulturnim manifestacijama, Dani Kamelije, Kostanjada, Fašinada kao i da će proglasiti tradicionalnu manifestaciju Gađanje Kokota nematerijalnim kulturnim dobrom kako bi se izbjegle naprijatnosti vezane za ovaj drevni običaj.

Vukadinović je kazao i da će se obezbijediti sredstva za restauraciju slika svetaca koje se nalaze u crkvi Gospe od snijega u Škaljarima, čuvenog slikara Ivana Volarića Piturića.

Liberalna partija u Kotoru nastupa samostalno sa listom “Za liberalni Kotor- Andrija Pura Popović” broj 8.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.