Radosav Nišavić

Nišavić poručio

"Poboljšanje uslova rada medicinskim radnicima jedan je od prioriteta posle pobjede na izbora"

Cilj koalicije "Za budućnost Crne Gore" da značajno povećamo kvalitet zdravstvene zaštite, pacijentima omogućimo što bolje liječenje, bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu i veće plate ljekarima i medicinskom osoblju. Mi znamo kako ovo da sprovedemo u djelo i bićemo nosilac toliko željenih promjena, kazao je doktor Radovan Nišavić i kandidat za poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Nišavić je poručio da se bliži kraj vladavini DPS-a, a time i kako je rekao vazalni položaj medicinskih radnika u Crnoj Gori.

"Krajnje mizeran odnos prema ljekarima i medicinskom osoblju, sramotno niske plate, katastrofalni uslovi za rad, politizacija cjelokupnog zdravstvenog sistema više su nego dovoljan razlog da aktuelni režim, skupa sa sada već smiješnim NKT-om, zauvijek siđe sa mjesta na kojima se odlučuje i donose značajne odluke o vitalnim interesima građana", istakao je Nišavić.

On je kazao da je ponosan, kao i mnogi časni ljekari, što služi građanima uz poštovanje Hipokratove zakletve, a sada je kako ističe duboko tužan i nezadovoljan što je jedna od napoštovanijih profesija bila na poslednjem mjestu prioriteta odlazećeg režima. 

"Paralelni kriterijumi koji važe zavisno od političke pripadnosti doveli su do činjenice da ovom novoformiranom tijelu DPS-a u vidu NKT-a više niko ne vjeruje, kao što sam siguran da oni sami više ne vjeruju u ono što plasiraju. Njihova obraćanja liče na konferenciju za štampu DPS-a na kojoj imamo predstavljanje kandidata sa liste režima. Uostalom, oni su i pokazali da ih korona ne zanima, već isključivo što bolje pozicioniranje na listi poslanika", tvrdi Nišavić-

Kandidat za poslanika SNP je poručio da je 30. avgust dan kada se mijenja sudbina građana Crne Gore, dan kada naša država otvara novu stranicu svoje istorije, a već od septembra mora početi novi, drugačiji odnos prema zdravstvu i zdravstvenim radnicima.

"Zaslužujemo da nam se pruže uslovi rada kakve imaju naše kolege u razvijenim evropskim državama", zaključio je Nišavić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.