Bajern Minhen je novi šampion Evrope
Foto: Getty images

Pobjeda nad PSŽ-om u finalu

Bajern Minhen je novi šampion Evrope

Fudbaleri Bajerna su novi šampioni Evrope.

Bajern je u finalu Lige šampiona odigranom u Lisabonu, bez publike, savladao Pari Sen Žermen 1:0 i u svom 12. finalu došao do šeste titule šampiona starog kontinenta. Parižani iz prvog finala odlaze poraženi da čekaju neku novu šansu, prenosi Sport klub.

Jedini gol na meču delo je Kingslija Komana koji je u 59. minutu sjajno glavom primio i poslao loptu u mrežu iza leđa Kejlora Navasa. Velike zasluge za ovaj gol idu Jošui Kimihu koji kao da je poslao navođeni projektil na Komanovu glavu.

U prvom poluvremenu prvi je ozbiljno priprIJetio PSŽ preko Nejmara, ali je odgovor uslIJedio preko Roberta Levandovskog. U samom finišu prvog poluvremenu videli smo po nekoliko dobrih pokušaja na obIJe strane, a može se reći i da je Pari Sen Žermen imao sreće kada u nadoknadi prvog poluvremena sudija povlačenje za dres nije okarakterisao čak ni kao situaciju vrIJednu provJere a kamo li penala.

U 59. minutu uslIJedila je kazna i Koman je donIo prednost Bajernu nakon koje su se na obe strane ukazivale dobre prilike.

Kako je meč odmicao, Parižani su zapadali u nervozu pa je viđeno i nekoliko nepotrebnih žutih kartona. Bajern je imao još nekoliko pristojnih pokušaja do kraja, PSŽ je teško dolazio u priliku da se nađe u poslJednjoj trećini terena i ništa u ovom meču više nije mogao da uradi.

VrIJedna pomena je prilika koju je Mbape stvorio Nejamru u drugom minutu nadoknade, ali Brazilac nije uspIo da se snađe tik pred golom.

Ponovo smo u nadoknadi videli spornu situaciju, VAR se nije oglasio, a sudija je samo odmahnuo rukom iako je mirne duše mogao da pokaže na bIJelu tačku.

Bajern je tako došao do šeste titule šampiona Evore. Sasvim zasluženo u odnosu na sve prikazano ove sezone.

Bajern je po broju titula u Ligi šampiona sada izjednačen sa Liverpulom, a od ovog dvojca trofejniji su u elitnom takmičenju samo Milan i Real Madrid.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.