U poplavama na sjeveroistoku Turske poginule četiri, nestalo 11 osoba
Foto: Anadolija

U poplavama na sjeveroistoku Turske poginule četiri, nestalo 11 osoba

Najmanje četiri osobe su poginule, a 11 se vodi kao nestalo u poplavama i klizištima koja su pogodila sjeveroistočnu tursku provinciju Giresun, javlja Anadolija.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu posjetio je poplavama pogođenu regiju na obali Crnog mora i saopštio da su spasilačke ekipe spasile najmanje 127 ljudi.

On je kazao da je među poginulim i jedan pripadnik žandarmerije, a da potraga za nestalim i dalje traje.

Ukazujući na veliku materijalnu štetu koju su poplave tokom noći uzrokovale, Sojlu je kazao da je putna komunikacija prekinuta sa ukupno 118 sela u toj regiji.

On je upozorio i na meteorološku najavu o mogućim većim padavinama u još nekoliko distrikta u Giresunu.

Poplave su odnijele mnoga vozila koja su se našla na putevima i ulicama, a u klizištima su uništene i brojne kuće, trgovine i zgrade.

U akcijama potrage i spašavanja učestvuju brojne spasilačke ekipe iz nekoliko turskih gradova kao i helikopteri.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.