Odštampani glasački listići za parlamentarne izbore
Ilustracija

540.026 listića

Odštampani glasački listići za parlamentarne izbore

U bjelopoljskoj štampariji Merkator odštampani su glasački listići za parlamentarne izbore u Crnoj Gori koji će biti održani 30. avgusta. Glasački listići na službenom jeziku štampaće se na formatu B-5, a na dvojezičnom pismu, na formatu A-4, piše Dan.

Predsjednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović je kazao da je prije štampanja sprovedena procedura za provjeru ispravnosti listića, što su potpisali svi članovi DIK-a, koji su se, kako je kazao, mogli uvjeriti u kvalitet papira i zaštitu od UV zračenja.

"Nakon toga smo pripremili prvi listić i utvrdili da je ispravan. Poslije utvrđivanja ispravnosti dao sam nalog za štampanje, koje je u toku dana završeno", rekao je Ivanović.

U Crnoj Gori će 30. avgusta glasati 540.026 građana, pa će biti štampano i toliko izbornih listića.

"Na dvojezičnom pismu će biti 36.763 listića, a na latiničnom 503.263. Broj rezervnih glasačkih listića iznosi 3 odsto od ukupnog broja glasačkih listića, odnosno 16.201, od čega na latiničnom 15.098, na dvojezičnom 1.103. Ukupan broj glasačkih i rezervnih listića koji se štampaju je 556.227", saopštio je Ivanović.

U ime štamparije Merkator, Jasmin Omerhođić je kazao da je sve urađeno na profesionalan, zakonit i transparentan način.

U Crnoj Gori će se glasati na 1.217 glasačkih mjesta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.