Ivanović: Građani će 30. avgusta odlučiti hoće li euro, ili povratak na dinar
Petar Ivanović

Ivanović: Građani će 30. avgusta odlučiti hoće li euro, ili povratak na dinar

Gostujući na RTV Budva, Zdravko Krivokapić nosilac liste DF-a "Za budućnost Crne Gore" kazao je da Crna Gora vodi lošu monetarnu politiku i da nije dobro što ima euro, jer ne može da štampa novac.

Petar Ivanović, kandidat za poslanika liste „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ kaže da je Krivokapić zapravo poslao tri poruke na kojima DF temelji sopstvenu "viziju budućnosti Crne Gore".

"Prva je da je bolje da imamo, nego da nemamo inflaciju. Druga da je bolje da nam "neko drugi dozvoli" štampanje novca, nego da se borimo za novac na evropskom i svjetskom tržištu. I treća da je umjesto eura, bolje da se vratimo na dinar i radimo sa "nekim" iz komšiluka ko bi odlučivao o tome kada da ga štampamo.

Očito zabavljen složenim procesima rada italijanskog motora "ćinkvećento", Krivokapić je zaboravio inflaciju iz 1993. godine koja je iznosila 150.282.416.580.635% i novčanice sa najvećim brojem nula ikada odštampane u ljudskoj istoriji: 500.000.000.000. Zaboravio je i da je do uvođenja njemačke marke i potom eura, upravo neko drugi rješavao monetarne probleme Crne Gore tako što je štampao novac i odlučivao kada će ga poslati u Crnu Goru. Zaboravio je da je zdrav novac temelj zdrave ekonomije i da novac po potrebi, posebno sopstvenoj, štampaju samo diktatori", kaže Ivanović.

Vizija budućnosti Crne Gore za koju se zalaže DF je prema riječima Ivanovića, potčinjenost Crne Gore, posebno jednom komšiji, vraćanje na valutu koja će ostati upamćena u svijetu po broju nula, i kreiranju inflacije koja će poništiti zaradu vrijednih ljudi.

"To je vizija za koju se zalaže DF! Za razliku od DF-a, DPS smatra da je za sve građane Crne Gore bolja inflacija od 2%, koliko je u prosjeku iznosila tokom posljednjih deset godina, nego inflacija od 150.282.416.580.635%, da je za sve privrednike bolje da koriste istu valutu kao i njihove kolege u Evropi nego da plaćaju transakcione troškove zamjene valuta, i da je mnogo bolje da se svi borimo za zdravu ekonomiju, nego da bilo koga molimo da nam udijeli milostinju štampajući novac", kaže Ivanović.

Dodaje da je vizija budućnosti za koju se zalaže DF zavisnost od drugih i prevaziđena prošlost.

"Vizija budućnosti za koju se zalaže DPS je sloboda i bolji život svih građana Crne Gore. Upravo zato što je naša vizija bolja i što tu činjenicu prepoznaju građani Crne Gore, prepustićemo njima da sami odluče 30. avgusta hoće li da imaju euro ili da se vrate na dinar", saopštio je Ivanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.