CDT pokrenuo kampanju “Glasaj slobodno” uoči izbora

CDT pokrenuo kampanju “Glasaj slobodno” uoči izbora

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) je pokrenuo kampanju “Glasaj slobodno” kako bi promovisao neprikosnoveno pravo građana/ki na slobodan politički izbor.

Cilj kampanje je, navode iz CDT-a da građane podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

"Ovim promotivnom spotom podsjećamo da je zakonom zabranjeno glasanje u tuđe ime i glasanje na više biračkih mjesta. Za ovo djelo je zaprijećena kazna zatvora do jedne godine", kazali su.

Na sajtu CDT-a (https://www.izbori2020.cdtmn.org/) je postavljena aplikacija pomoću koje građani/ke mogu poslati prijave u slučaju da su im ugrožena vitalna prava u toku izbornog procesa ili ako su primijetili zloupotrebe u izbornom procesu, objasnili su iz CDT-a.

"Moć je u rukama građana, oni su sami iza glasačkog paravana i tamo slobodni da podrže koga god žele", zaključuje se u saopštenju CDT-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.