Sevilja osvojila Ligu Evrope šesti put

Sevilja je osvojila Ligu Evrope, rekorder je šesti put trijumfovao u kontinentalnom takmičenju pobjedom 3:2 nad Interom u finalu u njemačkom Kelnu.

Španski tim je pokazao zreliju i požrtvovaniju igru u oba pravca, a heroj trijumfa bio je štoper Dijego Karlos. Brazilac koji je prošlog ljeta pojačao andaluzijsku ekipu iz Nanta je u 74. minutu, nakon prekida, "makazicama" zahvatio loptu i poslao je u mrežu. Na putu do gola lopta je udarila napadača Intera Romelua Lukakua - ali joj nije promijenila pravac u značajnoj mjeri, pa se nije radilo o auto-golu.

Karlos je ove sezone odigrao 44 meča za Sevilju, a pogodak u finalu je treći u sezoni za štopera koji se pokazao kao vrhunsko pojačanje, prenose Sportske.net.

Upravo Lukaku je, u 5. minutu sa bijele tačke, donio Interu vođstvo.

Izjednačio je De Jong u 12. minutu, pa u 33. donio prednost Sevilji. Na 2:2 izjednačio je urugvajski štoper Dijego Godin u 36. minutu, nakon ubacivanja Brozovića iz prekida.

Lukaku je svojevrstan tragičar utakmice - nekoliko minuta prije odlučujućeg gola Sevilje imao je veliku šansu u kontri, ali mu je golman španske ekipe Bono odbranio.

Interesantno, Dijego Godin je tek šesti fudbaler koji je postizao golove u finalima Lige šampiona i Lige Evrope, nakon Džerarda, Krespa, Alejničeva, Simonsena i Pedra. I prethodni put mu je trofej izmakao - kada je kao igrač Atletiko Madrida bio strijelac u finalu LŠ 2014. godine.

U posljednjih deset minuta meča veliku šansu za Inter imao je rezervista, čileanski ofanzivac Aleksis Sančez.

Ipak, nakon njegovog udarca, sa linije je loptu odbio štoper Sevilje Kunde.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.