U Nikšiću 35 oboljelih na bolničkom liječenju, dva pacijenta životno ugrožena
Opšta bolnica Nikšić

U Nikšiću 35 oboljelih na bolničkom liječenju, dva pacijenta životno ugrožena

Na liječenju u Opštoj bolnici Nikšić nalazi se 35 pacijenata od kojih su dva životno ugrožena dok su ostali stabilnih vitalnih parametara, kazao je direktor te bolnice Ilija Ašanin.

Na liječenju u Opštoj bolnici Nikšić nalazi se 35 pacijenata od kojih su dva životno ugrožena dok su ostali stabilnih vitalnih parametara.

"31 pacijent je smješten na odjeljenju internih bolesti, 3 su na odjeljenju psihijatrije i 1 na odjeljenju pedijatrije. 2 pacijenta se nalaze u Odjeljenju intenzivne njege i životno su ugroženi, ostali su stabilnih vitalnih parametara i dobro se osjećaju", kazao je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin.

On je izrazio zadovoljstvo jer se, kako je ocijenio, pandemija u Nikšiću smanjuje.

"Smanjio se broj hospitalizovanih pacijenata, smanjio se i broj ambulantnih pregleda što je dobar pokazatelj u ovom trenutku da se pandemija u Nikšiću smanjuje. Nadam se da će to biti trend i u narednom periodu i da ćemo polako izlaziti iz drugog talasa", kazao je Ašanin.

Kako je saopštio Ašanin, od početka pandemije u nikšićkoj bolnici liječeno je 168 pacjenata dok je od od 2. jula preminulo 12 pacijenata.

Dječak koji je liječen u toj zdravstvenoj ustanovi je dobro.

"Obostrana upala pluća je u regresiji i ide se u fazu izlječenja. Nema više djece koja se liječe u bolnici u Nikšić. Još dvoje je pregledano u ambulantnim uslovima i oni su sa lakšom kliničkom slikom", kazao je Ašanin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.