Bavarci pobijedili 3:0

Bajern trijumfovao protiv Liona, za titulu šampiona Evrope protiv PSŽ-a

Bajern iz Minhena boriće se u finalu Lige šampiona za najvredniji trofej u svijetu fudbala, pošto je u polufinalu savladao Lion 3:0.

Na prvi pogled djeluje da su Bavarci rutinski dobili utakmicu, ali ona je mogla znatno drugačije da izgleda da je Lion u prvih 17 minuta postigao bar jedan gol iz tri velike izgledne prilike. Depaj je prvo izbio sam pred Nojera ali je pogodio spoljni dio mreže, Ekambi nije dobro dodao Holanđaninu u situaciji dva na jedan, a potom je i pogodio stativu.

Kao što to obično biva ti promašaji su surovo kažnjeni. I to ni minut posle pogođene stative. Strelac je bio Gnabri u 18. minutu i posle tog gola Lion je jednostavno pao. Bajern je iskoristio momenat i do poluvremena je duplirao prednost. Ponovo je strelac bio Gnabri u 33. minutu. Već tada je bilo jasno da će Bajern opravdati ulogu favorita.

Imao je Perišić praktično na početku drugog dijela veliku priliku za 3:0, a posle su ponovo uslijedile lijepe prilike Liona, ali je Ekambi upropastio i taj sitan nagovještaj da bi Francuzi mogli do kraja meča da se bore za istorijski rezultat. Do kraja Bajern je potpuno smirio utakmicu, ali nije stao i najbolji strelac tima Robert Levandovski u 88. minutu zatvara seriju golova.

Bajern se plasirao u finale prvi put od 2013. kada je pobedio Borusiju iz Dortmunda i boriće se za šestu titulu šampiona Evrope protiv Pari Sen Žermena u nedelju, takođe u Lisabonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.