Kubanski istraživači počeće klinička ispitivanja vakcine protiv koronavirusa
Ilustracija

Testiraće se na 676 osoba

Kubanski istraživači počeće klinička ispitivanja vakcine protiv koronavirusa

Kubanski istraživači počeće klinička ispitivanja potencijalne vakcine protiv novog koronavirusa sledeće nedjelje, navodi se u izvještaju državne službe Prensa Latina.

Potencijalna vakcina, nazvana “Sovereignty 01”, testiraće se na 676 osoba uzrasta od 19 do 80 godina, prenosi CNN.

Ispitivanje će da se obave između 24. avgusta i 11. januara, a rezultati će da budu dostupni u februaru 2021. godine, prenijela je Prensa Latina.

Kubanski predsjednik Miguel Diaz-Kanela je već imao sastanaksa sa istraživačima vakcina.

Američki trgovinski embargo, star 60 godina, otežava mnogim zemljama partnerstvo sa Kubom ili čak prodaju lijekova na ostrvu.

Ovu vakcinu razvijaju kubanski vladini istraživači sa Instituta Finlai u Havani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.