Uprava policije

U danima vikenda sankcionisano 1276 vozača, od kojih je 41 lišen slobode

I pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno je da jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje.

Iz Uprave policije su naveli da se samo tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori dogodilo čak 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice smrtno stradalo, četiri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok su njih 23 zadobila lake tjelesne povrede.

"Ono što posebno zabrinjava je činjenica da je zbog počinjenih prekršaja sankcionisano 1276 vozača, a da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 41 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje", ističu iz UP-a.

Prema njihovim riječima, radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na "punoj" liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično.

"Ni u bilo kojoj drugoj državi, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna niti realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili opasnoj dionici puta bude fizički prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, prilagodili brzinu i svoje ponašanje u saobraćaju", podsjećaju iz UP-a.

Zbog toga, iz Uprave policije još jednom apeluju na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju, dok će službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastojati da, kroz pojačano prisustvo, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.