Kon: Učenici mogu da nose bilo kakve maske, ne moraju biti troslojne
Predrag Kon

Kon: Učenici mogu da nose bilo kakve maske, ne moraju biti troslojne

Epidemiolog Predrag Kon je demantovao informacije da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.

Kon je za televiziju Hepi izjavio da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose "bilo kakve maske", uključujući hirurške, platnene ili šivene.

"Ako primijetimo da počinje ozbiljniji prenos (koronavirusa) zabranićemo, moraće nastava na daljinu. Ove mjere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni", kazao je Kon.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije koronavirusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da "očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mjere".

"Svi smo članovi ovog društva, uključujući i one koji ne vjeruju, svi smo u tome zajedno i moramo da se izborimo", rekao je Kon.

Prema njegovim riječima, nije tačno ni da će školska djeca morati da se vakcinišu protiv koronavirusa, kako su takođe preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz sagalsnost roditelja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.