Poljska nadgleda situaciju na granici sa Bjelorusijom
Ilustracija

Poljska nadgleda situaciju na granici sa Bjelorusijom

Poljska, kao i druge zemlje članice NATO, nadgleda situaciju na granici sa Belorusijom, izjavio je zamjenik ministra odbrane te zemlje.

NATO je u nedjelju odbacio optužbe bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da Sjevernoatlantska vojna alijansa grupiše svoje snage duž zapadne granice Bjelorusije, ali je potvđeno da se situacija u toj zemlji pomno prati, nakon izbora na kojima je pobjedio Lukašenko.

Zamjenik ministra odbrane Vojćeh Skurkijevič rekao je da Poljska, kao i druge zemlje NATO, prati događaje u Bjelorusiji, kao i situaciju na granici dvije zemlje, prenosi Tanjug.

"Nećemo da budemo pasivni", rekao je Skurkijevič.

Rojters podsjeća da vojska Bjelorusije planira da od danas do 20. avgusta održi vojne vježbe u blizini nuklearne elektrane i u regionu Grodno, koji se graniči sa Poljskom i Litvanijom.

To je juče javila agencija RIA, pozivajući se na ministarstvo odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.