Miočić pobijedio Kormijea: Sin hrvatskih emigranta najbolji teškaš u istoriji

U Las Vegasu u Apex centru održan je UFC 252 u okviru kojeg je završena trilogija Stipe Miočić – Danijel Kormije, a drugi trijumf u nizu u međusobnim duelima upisao je 37-godišnji Miočić.

Sada je definitivno poznato ko je najbolji teškaš u istoriji, kako je to rekao i prvi čovjek organizacije Dejna Vajt. Tako je Miočić četvrti put odbranio pojas, čime je oborio sopstveni rekord.

Miočić je slavio jednoglasnom odlukom sudija – 49-46, 49-46 i 48-47. Prema ocjenama dvojice sudija, dobio je četiri od pet rundi, dok je jedan sudija smatrao da je Miočić bio bolji u tri runde, prenosi Sport Klub.

Za razliku od prva dva meča, Miočić je bio baš oprezan i odlično je udarao sa distance, nije dozvolio rušenja Kormijeu, iako je ovaj to pokušavao u prvoj rundi. Sin hrvatskih emigranata u klinču je kontrolisao mnogo više vremena, a možda i ključni trenutak bio je finiš druge runde, kada je serijom desnih krošea bacio na zemlju suparnika. To je bio kraj runde i sudija Mark Godard opravdano nije prekinuo meč.

U posljednjim trenucima treće runde ponovo se desio “ubod u oko“, Miočić je pogodio Kormijea u lijevo oko i Kormije je rekao da u posljednje dvije runde nije vidio ništa na lijevo oko. Kormije se požalio sudiji, ali Godard nije dao vremena Denijelu da se oporavi.

Popularni Di Si, 41-godišnji bivši šampion u dvije divizije, rekao je posle meča da odlazi u penziju posle trećeg poraza u karijeri, dok Miočić ima skor 20-3.

How about Miocic vs Ngannou 2 for the last PPV of the year? @danawhite @ufc

— Francis Ngannou (@francis_ngannou) August 16, 2020

Posle meča na Tviteru se oglasio Frensis Nganu, koji je najvjerovatniji sljedeći izazivač Miočiću, a oglasio se i Džon Džons iz poluteške kategorije, pa ostaje da se vidi ko će s Miočićem u oktagon sledeći.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.