Na tribini u Kolašinu

Marković: DPS nikog ne pita kojem se Bogu moli

Demokratska partija socijalista (DPS) nikada nije pitala bilo koga kojem se Bogu moli, niti u koju Crkvu ide. Nažalost, svjedoci smo da se vjera iz crkava i manastira izmjestila na ulice i automobile, poručio je nosilac izborne liste DPS-a Duško Marković.

Marković je u sklopu kampanje za predstojeće izbore učestvovao na tribini u Kolašinu, gdje je kazao da se jasno vidi da pobjeda na izborima 30. avgusta neće biti izazov, već samo još jedan korak ka daljem razvoju, prosperitetu i sigurnoj budućnosti Crne Gore.

"Kolašin je primjer na sjeveru i u Crnoj Gori kako se vizija razvoja i politički program DPS pretvaraju u stvarnost, u nova radna mjesta, u dalje razvojne prilike", rekao je Marković.

On je rekao da državne investicije u zimski turizam koje se realizuju u tom kraju nemaju primjera u okruženju, te da je program razvoja i investicija za naredni mandat još izdašniji.

"U sljedećem četvorogodištu naša Vlada dovršiće sve kapitalne investicije i otvoriti ne samo nova radna mjesta, nego uz autoput i magistralu kroz Bjelasicu - otvoriti Kolašin prema jugu i dalje prema sjeveru", rekao je Marković.

Govoreći o usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica Marković je istakao da Demokratska partija socijalista nikada nije pitala bilo koga kojem se Bogu moli niti u koju Crkvu ide.

FOTO1

Dodao je da smo nažalost svjedoci da se vjera iz crkava i manastira izmjestila na ulice i automobile.

Marković je kazao da samim tim, to nije put ka vjeri, nego put u političku kampanju za rušenje današnje Crne Gore.

On je rekao da je primjetio da je opozicija počela slati poruke iz Kolašina i to iz slavnih, herojskih i velikih Rovaca zaboravljajući da su Rovca od iskona crnogorski kraj u kojima su pukle prve puške za čast, dostojanstvo i slobodu Crne Gore, te da je riječ o kraju iz kojeg potiču i posljednji crnogorski komiti koji su trajali sve do 1929. godine.

Prema njegovim riječima Kolašin je jednako crnogorski i jednako antifašistički, kakva je i naša Crna Gora, te da su u Kolašinu konstituisani prvi organi slobodne i pobjedničke Crne Gore.

"Takav je Kolašin, i u Kolašinu a i svuda u Crnoj Gori neće i ne može biti nikako drukčije! Odlučno za Crnu Goru! Da je vječna!", zaključio je Marković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.