Dobio prijavu jer je spasio dijete iz usijanog auta: Otac tražio i naknadu štete automobila
Ilustracija

Dobio prijavu jer je spasio dijete iz usijanog auta: Otac tražio i naknadu štete automobila

Jedan muškarac iz Njemačke dobio je krivičnu prijavu nakon što je razbio staklo na tojoti iz koje je dopirao dječji plač.

Incident se odigrao u prošli petak na jednom parkingu u Bremenu, a otac je odlučio da tuži prolaznika i da traži naplatu štete.

Naime, muškarac je prolazio parkingom kada je nešto prije podneva čuo uznemireni dječji plač iz jednog vozila. Kada je prišao automobilu, ugledao je dijete kako sjedi u svom sjedištu u zaključanom automobilu koji je gorio na suncu i neutješno plače. 

Savjesni prolaznik je prvo počeo da doziva pomoć, nadajući se da će da dozove roditelje. Međutim, kako se niko nije pojavio, a napolju je bilo više od 30 stepeni Celzijusa, muškarac je poslije dva minuta razbio staklo na automobilu i izvukao dijete napolje.

Poslije nekoliko minuta došao je otac (57) i napao prolaznika koji je njegovom djetetu spasio život. Otac je rekao da je beba čvrsto spavala, a da je on istrčao na nekoliko minuta da nešto završi, te dijete nije htio da budi.

Otac je rekao i da je auto bio djelimično parkiran u hladu, a ustanovljeno je da je parking plaćen 11 minuta prije nego što je pozvana policija.

Vlasnik je protiv prolaznika podnio prijavu i tražio naknadu štete, a policija je po službenoj dužnosti obavijestila centar za socijalni rad zbog sumnje da je riječ o slučaju zanemarivanja maloljetnog djeteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.