Božović: Ukidanje restrikcija potvrda bratske i prijateljske namjere Srbije i neraskidive veze između dvije države
Božović

Božović: Ukidanje restrikcija potvrda bratske i prijateljske namjere Srbije i neraskidive veze između dvije države

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vlaidmir Božović potvrdio je da će Srbija ukinuti sve restriktivne mjere za ulazak crnogorskih građana u Srbiju.

"To još jednom svjedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namjere Srbije i  neraskidive veze između dvije susjedne države. Naše građane vezuju bratske, rodbinske, vjerske, prijateljske, komšijske i svake druge veze pa je prirodno i normalno da se i u ovim teškim vremenima čuvajući i sebe i jedni druge nesmetano možemo kretati jedni kod drugih. Inače kao Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori  i diplomata, a ne ljekar mislim da nikakvo zatvaranje granica nije rješenje za širenje zaraze već upravo visoka svijest i odgovornost u poštovanju zaštitnih mjera.Jer vidimo da nijedna pa ni najmoćnije ekonomije sveta to ne mogu izdržati", naveo je Božović.

Istakao je da je njegov posao kao ambasadora Srbije u Crnoj Gori  da radi na unapređenju odnosa i saradnje dvije zemlje kao i snaženju naših veza što treba biti konstanta naših sveukupnih odnosa.

"Rješavali smo mnogobrojne probleme i zahtjeve državljana Srbije koji su evo skoro pet mjeseci bili onemogućeni da dođu i obave najosnovnije ljudske i humane potrebe, da sahrane svoje najbliže,obiđu i njeguju svoje bližnje, obiđu grobove predaka i svoju rodbinu i imovinu i to me kao njihovog Ambasadora mnogo boli. Gotovo da nije bilo dana kada nas neko od predstavnika srpskih organizacija iz Crne Gore nije zvao i tražio pomoć za prebacivanje građana na liječenje, dolazak studenata transfer građana imajući u vidu da je Beograd i Srbija medicinski, univerzitetski i saobraćajni centar i čvorište zapadnog Balkana,ali i da mole i za svoju braću iz Srbije da im dođu...Zbog svega ovoga je utoliko moja današnja radost veća. Osjećam da građani Crne Gore sve ovo razumiju i snažno podržavaju kao i građani Srbije.", zaključio je Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.